Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 23 Februari 2007 Provinciale detailhandelsvisie op komst

GS gaan een provinciale detailhandelsvisie maken voor Noord-Holland. Hiervoor zal de provincie onder meer de bestaande detailhandelsvisies van regio's benutten. Met een provinciale detailhandelsvisie verwacht het college meer sturing en duidelijkheid te kunnen geven over ontwikkelingen in Noord-Holland en de rol van de provincie daarin.

Detailhandel is sterk in beweging. Detaillisten hebben te maken met felle concurrentie, schaalvergroting en zien nieuwe winkelconcepten op onverwachte locaties ontstaan. Sinds de Nota Ruimte van het Rijk is het beleid voor vestiging van grootschalige perifere detailhandel verschoven naar provincies, WGR-plus regio's en gemeenten.

Tot dusver heeft de provincie dit beleid verwoord in het locatiebeleid, maar de betrokken partijen vinden deze benadering te eng. De provincie wil nu met een eigen detailhandelsvisie meer helderheid scheppen. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl