Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 23 Februari 2007 Familiebedrijven van belang voor vitaliteit van platteland

Gedeputeerde economie en landbouw Hans Schipper wil geen slot op de ontwikkelingen van het landelijk gebied. Dit zei hij tijdens een discussiebijeenkomst over familiebedrijven op donderdag 22 februari in Alkmaar. Voldoende werkgelegenheid en bedrijvigheid zijn van groot belang voor een blijvende vitaliteit van het platteland. Familiebedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan deze economische vitaliteit.

Familiebedrijven zijn van belang voor de regionale economie. In Noord-Holland Noord is 55% van de ondernemingen een familiebedrijf en dit is goed voor zo'n 50% van de werkgelegenheid in die regio. Familie-bedrijven zijn vooral te vinden in de agrarische sector, horeca en installatie- en transportbedrijven. Problematiek bij familiebedrijven is de vergrijzing, waardoor veel bedrijfsoverdrachten mislukken. Daarnaast maakt het ruimtelijke ordeningsbeleid het familiebedrijven moeilijk om op de vestigingsplaats te blijven bestaan. Deze bedrijven moeten vaak verplaatst worden naar een bedrijventerrein.

Rol van de provincie

Een belangrijke uitdaging is het stimuleren en faciliteren van het ondernemerschap en nieuwe ondernemers. Aan bestaande bedrijven die passen in het landelijk gebied moet ruimte worden geboden om zich te kunnen ontwikkelen. De rol van de provincie is het verder uitwerken van kansen om beter in te spelen op de sociaal-economische dynamiek en de potenties van mensen, bedrijven en organisaties op het platteland. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl