Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 18 Augustus 2006 Wijziging ontslagregels per 1 oktober

Werknemers hoeven zich vanaf oktober niet meer verplicht te verzetten tegen ontslag, om een WW-uitkering te krijgen. De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van het kabinet over de modernisering van de WW. Hierdoor worden de administratieve lasten voor werkgevers lager.

In de oude regeling moest de werknemer zich blijven verzetten tegen zijn ontslag, ook als hij het eens was met de ontslagregeling. Dit is per 1 oktober 2006 niet meer nodig.

Met de modernisering wordt een groot deel van de pro formarechtszaken verleden tijd. De WW-uitkering wordt alleen geweigerd als het gedrag van de werknemer een belangrijke grond voor het ontslag was.

Meer informatie over veranderingen in de WW is te vinden via de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl