Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 28 Juni 2005 CAO-akkoord Bloembollengroothandel

FNV Bondgenoten en de Bloembollengroothandel hebben een akkoord gesloten voor de 3000 werknemers in de branche. Naast een loonsverhoging van 2,5 procent tot 2007 is een fiscaal voordeel afgesproken voor de vakbondscontributie. De CAO loopt van 1 januari 2005 tot 1 januari 2007.

Tijdelijk personeel dat minder dan zes maanden bij de werkgever werkt en niet eerder in de branche werkzaam was, krijgt nu gedurende de CAO-periode het wettelijk minimumloon betaald. In de nieuwe CAO is de passage over uitzendpersoneel aangepast volgens het advies van de Stichting van de Arbeid. Personeel dat in dienst is via uitbureaus valt de eerste 6 maanden nu onder de uitzend CAO. Pensioen en vergoeding bij ziekte zullen sectorbreed worden afgesproken.

Celil Coban, bestuurder van FNV Bondgenoten is tevreden met het resultaat. ‘Makkelijk was het niet. We hadden drie rondes nodig om het eens te worden. Er is nog te veel onduidelijk over wat er speelt in de sector. Voor ons, maar ook voor de werkgevers. Ik ben dan ook blij met de gezamenlijke afspraak voor een sectorbreed kwalitatief onderzoek om meer helderheid te krijgen over wat kan en niet kan binnen de branche. Dat onderzoek start na de zomer. We verwachten de resultaten in april 2006. Die nemen we mee in het volgende CAO overleg.’ (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl