Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 24 November 2003 Wijziging BTW-facturering per 1 januari 2004

Op grond van een Europese richtlijn wordt de Nederlandse BTW-wetgeving op het gebied van de facturering per 1 januari 2004 aangepast. Dit betekent onder meer een beperkte uitbreiding van de verplichte factuurgegevens.

Eťn van de veranderingen betreft de verplichte vermelding van het BTW-identificatienummer. Tot nu toe is de vermelding van een BTW-identificatienummer op de factuur alleen verplicht bij transacties tussen ondernemers in de lidstaten van de EU. Het verplichte karakter van de vermelding is nieuw voor binnenlandse transacties.

Vanaf januari 2004 moet het BTW-identificatienummer van de ondernemer die de levering of dienst verricht altijd op de factuur staan. Gaat het om een fiscale eenheid, dan moet het BTW-identificatienummer van het onderdeel van de fiscale eenheid op de factuur worden vermeld. Tevens moet vanaf januari 2004 soms ook het BTW-identificatienummer van de afnemer op de factuur worden vermeld. Dit geldt alleen als een verleggingsregeling van toepassing is, zoals bij onderaanneming en uitlenen van personeel in de bouw. Bij een verleggingsregeling wordt de verschuldigde BTW geheven van de afnemer en niet van de leverancier.

De voorstellen tot wijziging van de omzetbelastingwetgeving zijn nog bij de Eerste Kamer in behandeling.

Meer informatie over wijzigingen in de BTW-wetgeving vindt u in het onderdeel Omzetbelasting op de website van de Belastingdienst.

Via de website van het Ministerie van FinanciŽn wordt u van de actuele stand van zaken op de hoogte worden gehouden. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl