Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 09 Juli 2003 MKB-Noordwest Holland en kamer van koophandel organiseren congres over economie en kennis in regio Noordwest Holland

Theater De Vest in Alkmaar staat 9 en 10 september a.s. in het teken van ondernemen in Noordwest-Holland. Op 9 september houdt de kamer met de Rabobank en RTB, een internationale handelsdag, een dag later gevolgd door een congres over economie en kennis in onze regio.

Beide activiteiten staan in het teken van het jubileum van de kamer van koophandel, die in 2003 het 150-jarig bestaan viert. MKB-Noordwest Holland (regionaal orgaan van de Koninklijke vereniging MKB-Nederland) is als benoemde organisatie van het bestuur van de kamer nauw betrokken bij de organisatie van het congres.

De internationale handelsdag is gericht op exporterende en importerende ondernemingen. Op deze dag is er, buiten lezingen en workshops, een informatiemarkt, waarop de belangrijkste partners bij het zakendoen over de grens zijn vertegenwoordigd. Naast de organisatoren zelf zijn dat Fenedex, de Belastingdienst (douane), de EVD (voorheen Economische Voorlichtingsdienst), Senter, het NCH (Nederlands Centrum Handelsbevordering) en de gezamenlijke ambassades.

MKB-loket

MKB Noordwest-Holland en Hogeschool Alkmaar lanceren deze dag het MKB-loket: een intermediair voor alle vragen op het terrein van kennis, innovatie en ontwikkeling. Het virtuele loket is tevens contactpunt voor het Centrum Duurzame Technologie van de School of Economics en stelt zichzelf ten doel partijen binnen drie werkdagen naar het juiste adres te verwijzen. Tevens wordt hulp geboden bij het schrijven van exportplannen en kan worden bemiddeld voor stagiaires.

Eenheidsgedachte

De kamer plaatst de Internationale Handelsdag nadrukkelijk in het kader van twee belangrijke ontwikkelingen: de groeiende regionale eenheidsgedachte op sociaal-economisch terrein in het samenwerkingsverband Noordwest8 en de Europese eenwording. In de visie van de kamer ligt de economische toekomst van de regio niet zozeer in Nederland, als wel in Europa. Voor MKB-Noordwest Holland is de stimulering van de export een beleidsprioriteit.

Jubileumcongres

Het congres op 10 september, dat de titel 'Economie en kennis in Noordwest-Holland: een perspectief op 2030!' heeft gekregen, gaat in op de regionale economische ontwikkelingen van Noordwest-Holland op weg naar 2030. Het congres wordt samen met o.a. MKB Nederland georganiseerd. Op het congres presenteert de kamer de uitkomsten van twee onderzoeken die op dit moment lopen. Het eerste behelst een kwalitatieve analyse van de bedrijventerreinen in de regio, in opdracht van de kamer en VNO-NCW uitgevoerd door Buck Consultants International. Het tweede, in handen van onderzoeksbureau WPM, is een structuurvisie detailhandel en wordt uitgevoerd in opdracht van de kamer, MKB Noordwest-Holland en de Rabo-organisatie.

Nadere informatie: Charlotte Zeilstra en Jan Glaubitz tel. 072-5195757 (Bron: MKB Noordwest Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl