Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 11 Maart 2003 Grond kopen, kwaliteitscertificaat verplicht

Of het nu gaat om grond voor het ophogen van een particuliere tuin of het verplaatsen van grond in het kader van ruilverkaveling: het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar zeker weet dat de grond 'schoon' is. Alleen dan mag de grond worden verplaatst. De regels voor het verplaatsen van grond staan in het bouwstoffenbesluit. Het bouwstoffenbesluit heeft tot doel verontreiniging van de bodem of het oppervlaktewater te voorkomen. De gemeente en waterkwaliteitsbeheerder zijn bevoegd gezag voor de uitvoering van het bouwstoffenbesluit.

Bij het aanbrengen van grond op de bodem heeft de gemeente de taak om te controleren of alle regels worden gevolgd. Wordt grond gebruikt in oppervlaktewater, dan is de water-kwaliteitsbeheerder de bevoegde instantie. De verkoper moet bij elke partij grond een certificaat kunnen laten zien van de kwaliteit van de grond. Van belang is dat de koper zelf controleert dat de grond schoon is en dat er een kwaliteitsverklaring aanwezig is. Want volgens het bouwstoffenbesluit is de koper verantwoordelijk voor het al dan niet hebben van deze verklaring. Als bij controle blijkt dat het certificaat ontbreekt of de grond niet de juiste kwaliteit heeft, kan de koper verplicht worden alsnog een onderzoek te laten uitvoeren naar de kwaliteit of verplicht worden de opgebrachte grond te verwijderen.

Bovendien kan in beide gevallen ook een proces-verbaal gegeven worden. Bij het verplaatsen van grond door zowel particulieren als bedrijven is het van groot belang dat de koper zeker weet dat de grond schoon is. Bij het verplaatsen van grond controleren de gemeente en waterkwaliteitsbeheerders de aanwezigheid van een zogenaamd kwaliteits-certificaat of kwaliteitsverklaring.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl