Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 December 2001 Bijdrage renovatie grasbaan Luchthaven Texel

Bruidsschat bij afscheid bestemd voor renovatie grasbaan
Rijk en provincie treden terug als aandeelhouder Luchthaventerrein Texel

Met een bijdrage aan de 'bruidsschat' van f 225.000,-- neemt de provincie Noord-Holland binnenkort afscheid als aandeelhouder van het Luchthaventerrein Texel. Dit onder het voorbehoud dat het rijk dit ook doet en bij die gelegenheid een bedrag van f 2 miljoen beschikbaar zal stellen. Het geld is bestemd voor de modernisering van de grasbaan bestemd voor startende en landende vliegtuigen.

Medio oktober 2002 zal de NV Luchthaventerrein Texel de renovatie starten. De werkzaamheden omvatten het verwijderen van de bovenlaag van de baan, aanbrengen van onderlagen van lavamateriaal die de afvoer van water verbeteren en het aanbrengen van een drainagesysteem. De renovatie, die ca 2,3 miljoen gulden zal kosten, is noodzakelijk voor de instandhouding en een goed renderende toekomst van de luchthaven. De bijdragen van rijk en provincie staan in verhouding tot de omvang van hun deelname in de NV.
GS beschouwen de bijdragen van rijk en provincie aan de Texelse luchthaven als bruidsschat om het vliegveld in staat te stellen na terugtreding van de twee aandeelhouders te kunnen voortbestaan. Continuïteit van het vliegveld op Texel vinden GS van belang voor de bereikbaarheid van het eiland en voor de toeristische aantrekkelijkheid.

De TESO heeft al laten weten belangstelling te hebben voor overname van de aandelen. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl