Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 December 2001 17e CNB-Midwinterflora

Dé vaktentoonstelling voor de sierteelt
met als thema "Bol van energie"
van dinsdag 8 t/m zondag 13 januari 2002

Eerste bolbloemententoonstelling van het nieuwe jaar

In de eerste volle week van januari wordt in Lisse, voor de 17e keer, de CNB-Midwinterflora gehouden. Deze tentoonstelling van bloeiende bol-en knolgewassen, vaste planten en boomkwekerijproducten heeft als thema meegekregen "Bol van energie". De CNB-Midwinterflora wordt gehouden van dinsdag 8 januari tot en met zondag 13 januari 2002 in de CNB-hallen aan de Grachtweg 75a in Lisse. Naast de vakbezoekers zijn ook de consumenten nadrukkelijk van harte welkom met name op de zaterdag en de zondag van de tentoonstelling.

De 17e CNB-Midwinterflora geeft een goed beeld van de grote verscheidenheid aan bolbloemen, die in begin januari in bloei zijn te trekken. Op een oppervlakte van ruim 2200 vierkante meter kan de vakman en de consument genieten van professionele bloemen-en plantenarrangementen. Vijftig toonaangevende inzenders presenteren hun mooiste soorten. De nadruk ligt op het nieuwere assortiment in tulpen, lelies, hyacinten, narcissen en irissen. Ook zijn vele bijzondere bolgewassen te bewonderen, zoals krokussen, amaryllissen en zantedeschia's. Daarnaast zijn er tevens presentaties van vaste planten en andere boomkwekerijproducten. De CNB-Midwinterflora geeft zowel de professionele bezoeker, zoals de bollenkweker, de bollenbroeier, de exporteur en de bloemenhandelaar, als de consument een compleet beeld van de meest recente productontwikkelingen en van het grote scala aan bolbloemen, dat begin januari op de markt kan worden gebracht.

Met als thema "Bol van energie" tekent ook dit jaar Heleen Valstar voor het ontwerp van de Midwinterflora. Zij zet een trendsettende bolbloemenshow neer, waarin zij het thema spraakmakend verwerkt. Zij schuwt nieuwe vormen van presentatie niet waarbij er tevens veel aandacht is voor nieuwe toepassingen van consumentengebruik van bolbloemen in de zogenaamde "trendkasten".

Naast het tentoonstellingsgedeelte kent de CNB Midwinterflora nog een informatieruimte met o.a. presentaties van Agrarische Opleidingscentra, het Productschap Tuinbouw, het Internationaal Bloembollencentrum, het Koel-en Preparatiebedrijf van CNB te Bovenkarspel en CNB Makelaardij. Daarnaast wordt op donderdag 10 januari 's middags een bloemschikwedstrijd gehouden door leerlingen van Middelbare Tuinbouwscholen. Op zaterdag 12 januari is er van 13.30-15.30 uur een veiling met de klok in de CNB-veilingzaal van bolbloemen, zowel snij als op pot.

De 17e CNB-Midwinterflora is op 8 januari geopend van 13.00-22.00 uur. Op 9 t/m 11 januari van 8.30-22.00 uur en in het weekend van 12 en 13 januari van 10.00-17.00 uur. De entree is gratis. (Bron: CNB)

Meer informatie: www.cnb.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl