Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 juli 2000 NCM start bedrijf voor on line betalen

AMSTERDAM - Kredietverzekeraar NCM lanceert een dochter, eCredible, die on line betalingsgaranties gaat leveren voor de zakelijke handel via internet. NCM verwacht hiermee een impuls te kunnen leveren aan de groei van de 'business to business'-handel via internet.

NCM, een meerderheidsbelang van herverzekeraar Swiss Re, claimt hiermee het eerste volledige afwikkelingssysteem voor on line transacties in de markt te zetten.

De doelgroep bestaat uit internationaal opererende bedrijven die gebruik maken van het groeiende contin≠gent professionele websites, 'market places' in de zakelijke markt. Daarvan zijn er inmiddels zo'n duizend, variŽrend van chemische grondstoffen tot elektronicacomponenten en grondstoffen in de voedingsmiddelenindustrie.'Het gebrek aan betalingsmogelijkheden is nog een groot probleem', aldus directeurGil Grossinan van eCredible.

Onderzoeksbureaus als Gartrier en Forrester voorzien een groei van de zakelijke handel via internet tot bedragen van $7000 mrd in 2004. Daar voor is volgens Grossman een betrouwbare transactieafwikkeling nodig, waarbij ook partijen die elkaar niet kennen snel en zonder risico's zaken met elkaar kunnen doen.

Klanten van leveranciers op zo'n professionele website krijgen een faciliteit die grote gelijkenis vertoont met de creditcard in de consumentenmarkt. De klant krijgt een bepaalde kredietruimte, die door eCredible wordt bijgehouden en die mede wordt gebaseerd op de bedrijfsgegevens die NCM in de verze≠kering van internationale handels≠kredieten heeft opgedaan.De leverancier verkrijgt hiermee de zekerheid dat het door hem verschafte handelskrediet wordt afbetaald.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl