Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 5 juli 2000 Rabo: toekomst Robeco geheel coöperatief

AMSTERDAM - De Rabobank voorziet een volledig coöperatieve toekomst voor haar vermogensbeheerdochter Robeco. Dat is tegen de wens van Robeco zelf. Samenwerkingsverbanden en allianties ziet de coöperatieve bank uitsluitend ontstaan in het pan-Europese coöperatieve bankenverband waar de Rabobank aan bouwt, tot nu toe samen met de Duitse DG Bank en de Italiaanse Credito Coperativo.

Dat blijkt uit uitlatingen van de voorzitter van de hoofddirectie Hans Smits in De Telegraaf. Smits stelt dat als het verbond van Europese coöperatieve banken zich verder ontwikkelt, het goed mogelijk is dat het vermogensbeheer van Robeco wordt samengevoegd met dat van de andere partners.

Daarmee lijkt het delen van het eigendom van Robeco met één of meer niet-coöperatieve partijen van de baan, net als een gedeeltelijke beursgang voor de vermogensbeheerdochter. Robeco-topman Pieter Korteweg stelde begin vorig jaar dat het aantrekken van externe aandeelhouders, al dan niet coöperatief, een voorwaarde zou zijn om op slagvaardige wijze voldoende schaalgrootte op te bouwen en concurrerend te blijven in de internationale vermogensbeheermarkt.

Begin vorige maand werd bericht dat Robeco in gesprek is met verzekeraar Aegon over een samenwerking. Een deelname van Aegon in Robeco zou daarbij tot de mogelijkheden behoren. Plaatsvervangend voorzitter van de hoofddirectie van de Rabo, Wim van den Goorbergh, noemde het bericht over Robeco en Aegon vorige week nog 'een canard'. Tijdens een persbijeenkomst stelde Van den Goorbergh zich echter goed te kunnen voorstellen wat een Partij als Aegon zou kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Robeco. Om de ontwikkelingen in het internationale vermogensbeheer te kunnen volgen, moet Robeco zich voorzien van een stevige verankering in de Angelsaksische financiële wereld, aldus Van den Goorbergh.

Robeco is sedert 1997 voor 50% in handen van Rabobank. Daarnaast heeft Rabo een optie op de resterende 50%, die Rabo aan een volledig eigendom helpt. Deze optie zal volgens Smits volgend jaar zeker worden uitgeoefend.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl