Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 15 juni 2001 Maandag 18 Juni 2001 Netwerkdag "Noord-Holland Maritiem"

Provincie Noord-Holland organiseert voor haar samenwerkingspartners en belanghebbenden een netwerkdag rond "Noord-Holland Maritiem". Het doel van de dag is de investeringen in Noord-Holland te bevorderen. Onder het thema "Noord-Holland Maritiem" wil de provincie duidelijk maken hoeveel waarde zij hecht aan de maritieme economische ontwikkeling van Noord-Holland. Maritieme bedrijvigheid, maritieme werkgelegenheid en maritieme kennis spelen namelijk een grote rol in het functioneren van de Noord-Hollandse samenleving. Deze economische betekenis van de maritieme sector is dan ook een van de speerpunten van het college van Gedeputeerde Staten.

Tijdens de netwerkdag zal prof.dr. Chris Peeters het onderzoek "De economische betekenis maritieme cluster Noord-Holland" presenteren. Uit het rapport komt onder meer naar voren dat de totale maritieme cluster in Noord-Holland meer dan 2200 bedrijven omvat die werk bieden aan 27.000 personen. De totale omzet bedraagt 6,6 miljard gulden en de toegevoegde waarde op deze productie 3,1 miljard gulden.

Tijdens de netwerkdag wordt ook een overzicht uitgereikt waarin alle maritieme projecten zijn samengebracht waaraan de provincie vanaf 1997 met investeerders uit de publieke en private sector heeft meegewerkt.

De totale investering van de provincie Noord-Holland in de maritieme sector bedraagt over de periode vanaf 1997 meer dan 90 miljoen gulden, hetgeen een totaalinvestering genereert van meer dan 830 miljoen gulden. Voor de werkgelegenheid betekent dit een groei met meer dan 3500 arbeidsplaatsen in Noord-Holland. (Bron: Prov. NH)

Programma van de netwerkdag

Programma 18 juni Netwerkdag "Noord-Holland maritiem"

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl