Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

: 15 juni 2000 KLM wil eigen terminal op luchthaven Schiphol

AMSTERDAM - De KLM-groep met onder meer Martinair en Transavia wil een eigen terminal op Schiphol. De maatschappij is hierover in gesprek met NV Luchthaven Schiphol. Een intentie-verklaring is inmiddels ondertekend. Volgens een KLM-woordvoerder heeft het adviesbureau AT Kearney een onderzoek gedaan en geconcludeerd dat een eigen terminal de beste oplossing is om de complexe Iogistieken rond de vliegtuigen af te handelen. Dit onderzoek is gefinancierd door KLM en de luchthaven.

In Amerika is het gebruikelijk dat de grote luchtvaartmaatschappijen en eigen terminal exploiteren. Op de Newyorkse luchthaven J.F. Kennedy bijvoorbeeld is het merendeel van de terminals in beheer bij grote luchtvaartmaatschappijen. Naar dit model wil KLM een eigen terminal exploiteren om zo zelf ook de kosten van de afhandeling te kunnen beheersen. De KLM-dochters Transavia (80%) en Martinair (50%), maar ook partners als bet Amerikaanse Northwest Airlines gaan gebruik maken van de terminal.

Hiermee wordt de kans op vertragingen die het gevolg zijn van verstoringen bij derde maatschappijen verkleint, aldus de KLM-woordvoerder.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl