Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 18 april 2001 Ruim 4,6 miljoen voor Paleiskade Den Helder

Met een bijdrage van 4,6 miljoen gulden aan de gemeente Den Helder steunt de provincie Noord-Holland de verlenging en verdieping van de Paleiskade in de Helderse zeehaven. Het project richt zich op verbetering van de bereikbaarheid voor langere en dieper stekende schepen en geeft daarmee ruimte voor verdere ontwikkeling en uitbreiding van civiele havenactiviteiten.

Het project Paleiskade omvat verdieping tot dertien meter en verlenging van de kade naar twee zijden met 180 respectievelijk 100 strekkende meters. De vervuiling in de bodem onder de aangrenzende ruimte wordt gesaneerd en krijgt dan een vloeistofdichte vloer met voorzieningen voor de opvang en verwerking van regenwater. Deze ruimte is dan, ook in milieutechnische zin, geschikt als werkruimte en opslag voor de offshore en coastervaart. Omdat de kade zich bevindt op de scheiding van zout zeewater en zoet spuiwater, ontstaat versterkte corrosie die de levensduur van de kademuur verkort. De kade zal daarom extra tegen corrosie worden beschermd en krijgt nutsvoorzieningen: stroom en water. Het project levert hiermee een bijdrage aan de continuļteit van de haven: het versterkt de huidige servicefunctie voor de offshore en bouwt de positie van de haven uit voor de aanvoer en verwerking van vis en stukgoederen.

Met de steun aan het Paleiskadeproject stimuleert de provincie een ontwikkeling van werkgelegenheidsspreiding die Den Helder minder afhankelijk moet maken van de Koninklijke Marine en die verlies van werkgelegenheid kan compenseren. Dit past ook in de doelstelling van het regionale economische stimuleringsprogramma Kop en Munt van waaruit de bijdrage wordt verleend. Met Kop en Munt versterkt de provincie de economische mogelijkheden van de kop van Noord-Holland.

Verdere besluitvorming

De statencommissie Economie, Landbouw en Europa (ELE) besprak op 11 april het voorstel. De statencommissie Financiėn, Strategie en Bedrijven (FSB) doet dat op 25 april waarna provinciale staten op 14 mei bij de behandeling van het Voorjaarsbericht voor de begroting van 2001 het eindoordeel zal uitspreken. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl