Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 maart 2001 Exportcompetitie 2001

Uniek initiatief verlaagt exportdrempel

De Exportcompetitie, een praktijkgericht leertraject voor de beginnende exporteur, gaat begin april weer op het internet van start. De hoofdprijs is een marktintroductie binnen de EU.

Grensverleggend ondernemen
Er zijn veel MKB-ers die nadenken over een internationale toekomst, maar er niet toe komen om dikke theorieboeken te bestuderen en een uitgebreid exportplan te schrijven. Daarom is een initiatief ontwikkeld waarmee de drukke ondernemer op een praktische manier aan de slag kan om zijn exportideeën te structureren. De essentie van deze educatieve competitie is dat in drie stappen een exportplan wordt gemaakt voor het eigen bedrijf. Daarbij komen de deelnemers in contact met de belangrijkste informatiebronnen op het internet en partijen die hen verder helpen bij het exporteren.

Opzet van de competitie
De Exportcompetite 2001 vindt plaats in april en mei en wordt geheel via het internet gespeeld. De deelnemers worden ondersteund door concrete aanwijzingen en praktische voorbeelden op de competitiesite. De competitie bestaat uit drie rondes waarin een beknopt exportplan wordt ontwikkeld.

In de eerste ronde maken de deelnemers een interne analyse van hun bedrijf. In de tweede ronde worden een externe en een SWOT-analyse gemaakt. In de derde ronde maakt men een entreestrategie voor het land van keuze. Elke ronde kost de ondernemer ongeveer drie uur.

Finale
De competitie wordt voor alle deelnemers afgesloten met het symposium ´Grensverleggend ondernemen´ op 26 juni. Hier komen de ondernemers persoonlijk in contact met exportexperts, die hen helpen bij de verdere uitvoering van hun plannen.

De beste deelnemers presenteren op deze dag hun exportplannen in de finale, waarbij gestreden wordt om toepasselijke prijzen: een marktintroductie voor het bedrijf van de deelnemer in een land naar keuze binnen de EU, een talencursus of een exportworkshop.

Inschrijven is mogelijk tot en met 9 april.

De Exportcompetitie 2001 is een initiatief van ESEC educational entertainment en de Rabobank i.s.m. de Economische Voorlichtingsdienst (EVD), Fenedex en de Kamers van Koophandel.

E-mail: export@esec.nl
Website: www.exportcompetitie.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl