Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 03 augustus 2009 Agribusinessclub Noordwest-Holland bezoekt mosselproject in Den Helder

Leden van de Agribusinessclub Noordwest-Holland kregen woensdag 10 juni een interessante rondleiding op het schip de Kaatje Mossel in Den Helder. De heer Kees Groot van West6 BV wist levendig en boeiend te vertellen over zijn mosselproject.

Kees Groot stond aan de wieg van een tien jaar durend jong volwassen project met als doel het opvangen van mosselzaad en het kweken van mossels. Hiertoe werd een speciale mosselinvanginstallatie ontworpen, De Kaatje Mossel. De goede resultaten zorgden ervoor dat het experiment op grotere schaal kon worden voortgezet. In de loop der jaren werden allerhande aanpassingen doorgevoerd om de netten, bevestiging- en oogstmethodiek te verbeteren. Betrof de oogst in 2002 nog 17.700 kg mosselzaad, vorig jaar was er sprake van 460.000 kg.

Momenteel beslaat het veld met netten in de Waddenzee 1400 m x 250 m. Omdat aquacultuur een interessant actueel thema is besloot de agribusinessclub dit jaar een bezoek te brengen aan het Helderse schip. Wilt u meer weten over deze actieve club, vrijblijvend een bijeenkomst meemaken of lid worden?

Neem dan contact op met Monique de Leeuw, 06-33817884

Lees meer over de Agribusinessclub op: www.agribusinessclub.nl (Bron: NHN Nieuwsbrief)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl