Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 20 februari 2018 Uitkeringsgerechtigden Schagen lossen overlast weesfietsen op

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De overlast van zogenaamde 'weesfietsen' rond het NS station in Schagen wordt aangepakt. Mensen die moeilijk aan een baan komen en graag zinvol bezig willen zijn, gaan op initiatief van de gemeente en Wonen plus Welzijn de fietsen verwijderen.

Weesfietsen en verkeerd geparkeerde fietsen zijn een doorn in het oog van vele treinreizigers en omwonenden van het station. De gemeente heeft gezocht naar een efficiënte manier om de fietsenproblematiek op te lossen.

In overleg met Stichting Wonen Plus Welzijn (Wpw) is een project bedacht waarbij de stichting haar Factorie inzet, een werkleerplaats voor mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Mensen die van een uitkering leven en moeilijk aan een baan komen doen in de Factorie werkervaring op, of vinden er een zinvolle dagbesteding en leggen er contact met andere mensen.

Wethouder Ben Blonk van Samenlevingszaken zegt hierover: "Door aan een project als dit mee te doen worden mensen actief, doen ze mee in de samenleving en lossen een concreet probleem op. In dit geval de overlast van fietsen, wat voor de omgeving waardevol is. Zo is iedereen bij deze aanpak van het probleem gebaat."

Uiteraard moet het verwijderen juridisch verantwoord gebeuren, daarom is de afdeling Handhaving van de gemeente betrokken bij de uitvoering van het project.

Wpw en de gemeente zijn begonnen met de voorbereiding voor een eerste actie, die naar verwachting in mei-juni 2018 wordt uitgevoerd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl