Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 31 januari 2018 Experiment centraal stemmen tellen tijdens gemeenteraadsverkiezingen Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college heeft aan de gemeenteraad van Hollands Kroon voorgesteld om mee te doen aan het experiment om centraal de stemmen te tellen tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Als de stembureaus zijn gesloten op 21 maart 2018 om 21.00 uur tellen de stembureaus zelf de stembiljetten op partijniveau. Zij geven de uitslag door aan het centrale stembureau. Als alle uitslagen binnen zijn wordt de verkiezingsuitslag op partijniveau bekendgemaakt. Bij het experiment 'centraal stemmen' wordt de controle en uitsplitsing op kandidaatniveau de volgende dag gedaan, op 22 maart 2018.

Dat wordt gedaan op een centrale locatie waar speciale tel teams de tellingen van de stembureaus controleren en uitsplitsen naar kandidaat.

Efficiëntie en betrouwbaarheid

De verwachting is dat de centrale telling efficienter, uniformer, nauwkeuriger en dus betrouwbaarder is. Ook worden de stembureauleden minder belast omdat zij na een lange zittingsdag alleen nog op partijniveau hoeven te tellen. Ook verloopt het telproces transparanter; alle stembiljetten zijn immers op dezelfde locatie en ook die telling is openbaar.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl