Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 januari 2018 Burgerbrug: St. Josephschool start met DrinkWater-campagne

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op 22 januari 2018 verzorgen wethouder Ben Blonk en Mascotte Druppie de feestelijke start van de DrinkWater-campagne op de St. Josephschool in Burgerbrug. Tijdens de aftrap zijn er die dag leuke activiteiten in het teken van de gezonde leefstijl en krijgen alle kinderen op de basisschool een DrinkWater-bidon voor op school uitgereikt die het drinken van water leuk en cool maken. Deze bidon kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken na de gymles, speel- of lesmomenten.

Daarnaast wordt er lesmateriaal beschikbaar gesteld met leuke opdrachten over gezond eten en drinken. In de school worden de kranen extra zichtbaar gemaakt en er is informatie voor ouders. Ook de kinderen op de peuterspeelzaal Villa Grut van Kappio gaan starten met de campagne en zij krijgen leuke DrinkWater materialen waar ze mee kunnen werken of spelen.

Wij willen als gemeente kinderen en hun ouders laten ervaren dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is, én dat je je er gezonder en fitter bij gaat voelen.

Water drinken in plaats van dikmakende zoete drankjes moet wat ons als gemeente betreft weer de normaalste zaak van de wereld worden. In samenwerking met de scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang werkt gemeente Schagen aan de bevordering van dit bewustzijn.

De DrinkWater campagne van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) wordt door de basisscholen, de peuterscholen en kinderopvang goed ontvangen, zoals blijkt uit de toename van 'gezonde dagen' in de week en 'waterbreaks' in de week, waarbij in pauzes water wordt gedronken en fruit wordt gegeten in plaats van zoete drankjes en koek. Deze positieve beweging blijven we actief stimuleren. De DrinkWater-campagne die op 22 januari 2018 wordt gelanceerd is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Programma 22 januari 2018 St. Josephschool, Den Gouden Hoeck 6 - 1754 KL Burgerbrug.

Meer informatie over de JOGG aanpak: Jongeren Op Gezond Gewicht is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving.

Dit resulteert in een meerjarig programma met allerlei acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders.

Het doel is om overgewicht en obesitas bij jongeren te verminderen. De gemeente gaat dit samen met GGD/JGZ, scholen, kinderopvanglocaties, peuterscholen, verloskundige praktijken, diëtistes, bedrijfsleven, sportclubs en andere partijen aanpakken. De JOGG-regisseur, Judith Gielens coördineert de initiatieven. Voor meer informatie kijk op de website www.jogg.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl