Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 31 januari 2017 Meer zand voor Callantsoog

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - In februari 2017 en maart 2017 onderhoudt Rijkswaterstaat de kust van Callantsoog. Tussen strandpaal 12 ten noorden van strandslag Abbestee en strandpaal 14 ten zuiden van strandpaviljoen De Strandtent brengen baggerschepen over een lengte van twee kilometer 400.000 kubieke meter zand aan op het strand. Later dit jaar wordt over dezelfde afstand nog eens 1 miljoen kubieke meter zand op 1200 meter uit de kust op de zeebodem aangebracht. Hierdoor blijft Callantsoog goed beschermd tegen de zee.

Hinder en gevaarlijk werkterrein

Tijdens de werkzaamheden kunt u op het strand en in zee recreëren. Het werkterrein is echter verboden gebied, vanwege gevaar voor drijfzand en rondrijdende bulldozers. Passeer het werkterrein aan de kant van de duinen en strandpaviljoens. Houd honden aangelijnd. Watersporters moeten een veilige afstand houden tot het baggerschip. De werkzaamheden gaan dag en nacht, zeven dagen per week door.

Waarom is kustonderhoud nodig?

Samen met de waterschappen onderhoudt Rijkswaterstaat de Nederlandse kust, Doen zij dat niet, dan raken wij een groot deel van ons land kwijt aan de zee. En juist in dat deel wonen veel mensen en zijn veel bedrijven gevestigd. Door het opspuiten van zand op en vlak voor de kust houdt Rijkswaterstaat de kustlijn op zijn plaats. Zo blijft Nederland goed beschermd tegen de zee.

Onder water of op het strand?

Waar het kan, brengt Rijkswaterstaat zand onder water aan en waar het moet, op het strand. Onder water is meestal goedkoper en geeft minder overlast voor strandbezoekers. Bij Callantsoog wordt zowel zand op het strand als op de zeebodem aangebracht, omdat hiermee de basiskustlijn het best op zijn plaats wordt gehouden. Daarnaast helpt het zand op de zeebodem om de kust mee te laten groeien met de zeespiegel. Het zand wordt dit keer op grotere diepte dan normaal aangebracht om te onderzoeken of het zand zich dan anders gedraagt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl