Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 16 augustus 2016 Samenwerking gemeenten en jeugdhulpinstellingen in het Sociale Domein

De wethouders voor het Sociale Domein van Texel (Hennie Huisman), Schagen (Ben Blonk) en Den Helder (Pieter Kos) hebben groen licht gegeven voor het uitvoeren van het project "Waarom moeilijk doen als het samen kan".

De drie gemeenten verlenen hiervoor een subsidie aan Stichting Parlan die als penvoerder optreedt. Sinds 2015 is er geld vrijgemaakt voor onderzoek naar het beter en efficiënter inzetten van jeugdhulp. Doel van dit project is bij complexe, zware problematiek van jeugdigen en gezinnen nog eerder dan nu het geval is een integrale, effectieve aanpak te kunnen inzetten.

Op 1 september 2016 start het project dat loopt tot 1 december 2016 2017. In het project wordt de samenwerking tussen de lokale wijkteams en de instellingen die de jeugdhulp aanbieden verder geïntensiveerd. Deelnemende instellingen zijn: Brijder, Opvoedpoli, Triversum, Lijn5, Parlan, Esdégé Reigersdaal, GGZ NHN, Leekerweide, s'Heerenloo, Prinsenstichting en een afvaardiging van De Jeugd- en Gezinsbeschermers, William Schrikker Groep en het Leger des Heils.

Het project richt zich op jeugdigen en gezinnen met complexe, zware problematiek, waar meerdere hulpverleners en instellingen bij betrokken zijn en die gebaat zijn bij een snelle integrale aanpak. Daarmee willen de samenwerkende partijen voorkomen dat de situatie in een gezin verergert en er langdurig zware zorg moet worden ingezet of dat kinderen zelfs uit huis moeten worden geplaatst.

Intensieve samenwerking tussen de sociale wijkteams en de zorgpartners is hierbij het sleutelwoord.

Tijdens het project wordt door de gemeenten en de instellingen ook samengewerkt om slimme oplossingen te bedenken die administratieve rompslomp zoveel mogelijk beperken en daardoor ook minder geld kosten. (bron: Wijkteam Hollands Kroon, Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl