Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 februari 2016 Stichting AED Wieringen/Wieringermeer draagt AED-apparaten over aan Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - In goed overleg heeft de stichting AED Wieringen/Wieringermeer besloten de AED-apparaten van het netwerk in dit gebied over te dragen aan de gemeente. Het gaat om een schenking van 40 apparaten.

Het beheer en het onderhoud van deze apparaten wordt hiermee overgedragen aan de stichting AED Hollands Kroon die door middel van een gemeentelijke subsidie alle apparaten van het netwerk in de gemeente onderhoudt en beheert. In totaal gaat het om 75 apparaten. Vanaf de oprichting in 2007 heeft de Stichting AED Wieringen/Wieringermeer zich ingezet voor een veilig en betrouwbaar AED-systeem.

De stichting is ontstaan doordat de ambulances regelmatig hun aanrijtijden in de regio overschreden en bij hartproblemen eerste hulp binnen 6 minuten noodzakelijk is. Met veel energie en enthousiasme is het de stichting steeds gelukt door middel van fancy-fairs en rommelmarkten en door middel van gulle giften van sponsors, geld in te zamelen voor de aanschaf van de AED-apparaten.

Wethouder Mary van Gent: "Wij willen de stichting AED Wieringen/Wieringermeer bedanken voor hun inzet en inwoners en sponsors bedanken voor de giften die gedaan zijn. Onze complimenten gaan uit naar de leden van de stichting die zich op geheel vrijwillige basis ingezet hebben."

Overgedragen apparaten & voorlichting AED-trainingen

De overgedragen apparaten blijven op dezelfde adressen hangen en ook voor het netwerk van vrijwilligers per apparaat verandert er niets. Voor vragen en informatie kan men terecht op de website van de stichting, www.aedhollandskroon.nl. De stichting AED Wieringen/Wieringermeer blijft bestaan en geeft nu voorlichting over AED-trainingen (reanimatie volwassenen, kinderen en baby 's). Op hun website www.stichting-aed.nl vindt u alle informatie en een rechtstreekse link naar een instructeur.

Hoe werkt de hulpverlening?

Wanneer de meldkamer een melding ontvangt van een (mogelijke) hartstilstand worden volgens protocol onmiddellijk twee ambulances, de brandweer en de politie gealarmeerd. Met een druk op de knop wordt ook meteen het netwerk van burgerhulpverleners van HartslagNu geactiveerd. Vrijwilligers die dichtbij het meldadres wonen worden via een sms-alert opgeroepen om eerste hulp te verlenen, in afwachting van de ambulance. Vrijwilligers die in een iets grotere straal rond het meldadres wonen krijgen de opdracht om een AED-apparaat op te halen op een geregistreerde locatie in de buurt. Zij gaan daarmee naar het meldadres.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl