Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 09 september 2015 Den Helder: Naar een betere dienstverlening door pre-mediation

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De administratieve lastendruk verminderen en de klanttevredenheid verhogen. Dit zijn twee belangrijke doelen waaraan de gemeente Den Helder werkt. Dit gebeurt onder meer door het inzetten van pre-mediation. De afdeling Veiligheid Vergunningen en Handhaving (VVH) van de gemeente past deze methode inmiddels succesvol toe in handhavings-procedures.

Wat is pre-mediation?

Pre-mediation is een verhelderend gesprek tussen een medewerker van de gemeente met een burger of een bedrijf om een zaak eens goed met elkaar door te spreken.

Vaak wordt, door een goede uitleg, begrip voor elkaar belangen duidelijk gemaakt en kan het geschil worden opgelost. Zo kan worden voorkomen dat een conflictsituatie blijft bestaan.

Persoonlijke benadering

Conflicten met particulieren of organisaties kosten vaak veel tijd, energie én geld. De gemeente investeert in een goede relatie met haar klanten. Zij wil het verschil maken door de burgers op een menselijke en respectvolle manier te benaderen.

De regelgeving is niet altijd eenvoudig. Het eenzijdig benadrukken van deze regelgeving door de gemeente, komt veelal als forcerend en conflicterend over.

Een reden temeer om dit te doorbreken en te investeren in een betere dienstverlening door onder andere Pre-mediation. Pre-mediation is als middel de laatste tijd succesvol toegepast door de afdeling VVH en daarmee zijn (langdurige) juridische procedures voorkomen. Door deze werkwijze zijn dit jaar al meer dan tien handhavingszaken opgelost doordat betrokkenen de bezwaarschriften hebben ingetrokken.

Naast het toepassen van pre-mediation nemen de medewerkers van de afdeling VVH ook regelmatig persoonlijk contact op met particulieren en ondernemers om, in kader van vergunningverlening, feedback te vragen om zo - waar mogelijk - de dienstverlening te verbeteren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl