Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 27 augustus 2013 Startdocument planuitwerking Afsluitdijk ter inzage t/m 23 september 2013

Het Startdocument planuitwerking Afsluitdijk ligt van 26 augustus tot en met 23 september 2013 ter inzage. Het Startdocument is de basis voor het milieueffectrapport (MER).

Project Afsluitdijk

De Afsluitdijk beschermt sinds 1932 grote delen van Nederland tegen overstroming vanuit zee. Bij de toetsing aan de norm voor waterveiligheid in 2006 is gebleken dat verbeteringen nodig zijn om het achterland ook op lange termijn veilig te houden. Rijkswaterstaat versterkt daarom de Afsluitdijk en de daarin opgenomen spui- en schutsluizen.

Door de stijging van de zeespiegel wordt het moeilijker om water af te voeren.

Ook worden grotere pieken verwacht in de wateraanvoer vanuit de IJssel en de Overijsselse Vecht. Rijkswaterstaat brengt daarom pompen aan in het spuicomplex bij Den Oever.

Opstellen van het MER

Met de afronding van het Startdocument planuitwerking Afsluitdijk start de planuitwerkingsfase voor het project Afsluitdijk. In de planuitwerkingsfase wordt het MER opgesteld. In het Startdocument wordt informatie gegeven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER. Het MER zorgt ervoor dat het milieu- en natuurbelang volwaardig worden meegewogen in de besluitvorming.

Wilt u reageren?

Het Startdocument planuitwerking Afsluitdijk kunt u downloaden via de website van het Centrum Publieksparticipatie.

U kunt van 26 augustus 2013 tot en met 23 september 2013 reageren via de website van het Centrum Publieksparticipatie.

Het Startdocument is ook in te zien op onderstaande locaties:

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoon 0800 8002 (gratis). Vragen over de procedure kunt u stellen aan het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 8016. (Bron: Rijkswaterstaat)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl