Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 09 juli 2013 Miljoenen uit Waddenfonds voor Den Helder

Het Waddenfonds heeft miljoenen over voor Den Helder, zo is bekendgemaakt door het bestuur van het fonds. Willemsoord krijgt, als 'Poort naar de Wadden', een bedrag van ? 4.709.230.

Een coalitie van acht partners onder aanvoering van Zeestad BV heeft samen een slim plan gemaakt om van Willemsoord een voor toeristen aantrekkelijke leisure-wadden-hotspot te maken waar van alles te zien en te beleven valt: Willemsoord, De Poort naar de Wadden. De toekomstplannen behelzen een bezoekerscentrum, kanovaarroutes en E-oplaadpunten, verse vismarkten en verblijfsaccommodatie in de forten. De totale kosten van het plan bedragen ? 18.272.261.

Passantenhaven

Om de levendigheid en dynamiek in de haven van Den Helder terug te brengen gaat Willemsoord BV naast de Museumhaven een passantenhaven realiseren. Daartoe moet de Boerenverdrietsluis weer een keersluisfunctie krijgen zodat de directe verbinding van de voormalige marinehaven Willemsoord met de Waddenzee in ere wordt hersteld. De specifieke waddenidentiteit van Willemsoord ligt in de unieke maritieme geschiedenis van de oude Rijkswerf. Om de Museumhaven extra te profileren wordt een aantal toonaangevende schepen in de spotlights gezet, werkplaatsen worden opengesteld en het varend erfgoed wordt ingezet op Wadtochten.

Belangrijke eerste stap

Het Waddenfonds stimuleert de ontwikkeling voor de vastelandskustgemeenten. Met deze toekenning vanuit het Waddenfonds wordt een belangrijke stap voorwaarts gezet om Willemsoord te ontwikkelen tot fysieke poort naar de Wadden, de overgang tussen kust en water. Willemsoord is het focuspunt van waterstromen, een lint van forten, paden en vaarten, een hotspot van cultureel erfgoed. In dit geval is de eerste stap op weg naar een volwaardige Waddenpoort Willemsoord de realisering van de Boerenverdrietsluis en de profilering van de Museumhaven Willemsoord. (bron: De Kop Werkt)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl