Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 22 april 2013 Geslaagde Search and Rescue Oefening met leerlingen Nautisch College (Den Helder)

Den Helder - Op vrijdag 19 april 2013 namen een 50-tal leerlingen van het Nautisch College in Den Helder deel aan een grootschalige en realistische multidisciplinaire oefening op zee. Deze oefening werd georganiseerd door het Nautisch College Den Helder (ROC Kop van Noord-Holland) en station Den Helder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in samenwerking met het Koninklijk Instituut van de Marine (KIM) en de Nederlandse Kustwacht.

Hoofddoel van de oefening was om de jonge zeelieden ervaring te laten opdoen in het optreden tijdens een noodscenario aan boord van een zeeschip. Het op een doeltreffende manier kunnen handelen en communiceren bij een gecompliceerd incident is immers van levensbelang. Deze 'Search and Rescue Exercise' (SAREX) werd, net zoals in het echt, geheel gecoördineerd door het Kustwachtcentrum in Den Helder. De daadwerkelijke inzet op zee werd verzorgd door zes reddingboten van de KNRM, de noodsleepboot Ievoli Amaranth van de Kustwacht en het marineopleidingsvaartuig Van Kinsbergen waar het noodscenario werd geënsceneerd. En om alles nóg realistischer te maken werd er gebruikgemaakt van LOTUS slachtoffers.

Realistische praktijklessen

Leerlingen van de maritieme mbo koopvaardij- en visserijopleidingen dienen net zo op te treden als bemanningsleden van een schip op zee dat in een echte noodsituatie doen. De kennis en vaardigheden die hiervoor nodig zijn, hebben ze op school en in het trainingscentrum geleerd. Nu kwam het aan op het toepassen hiervan in de praktijk. Meedoen aan dit soort praktische trainingen maakt dan ook deel uit van het lesprogramma van het Nautisch College. Daarnaast vormen praktijklessen in levensechte navigatie- en machinekamer simulatoren een belangrijk onderdeel van de opleiding van de leerlingen.

Voor meer informatie over de SAREX kunt u contact op nemen met Arnold Boon van het Nautisch College: 06-22 52 85 25. (E-mail: ) (Bron: Kustwachtcentrum Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl