Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 02 april 2013 Officiële lancering Waterwise.nl op Wereldwaterdag

waterwise logo Tijdens de Internationale Wereldwaterdag, vrijdag 22 maart, gaf het jeugdbestuur van de Unie van Waterschappen de officiële kick off van de website Waterwise.nl.

Met deze interactieve lesmodule ontdekken onderbouwleerlingen alles over veilig, voldoende en schoon water.

Tijdens de officiële Waterwise.nl kick off waren 16 Jeugdwaterschaps-bestuurders te gast bij onze RWZI in Heiloo. Dijkgraaf Luc Kohsiek legde tijdens deze dag uit hoe we in Nederland anticiperen op de toekomst op het gebied van water: "Wij kijken honderd jaar vooruit én honderd jaar terug. Dat hebben we geleerd in al die eeuwen dat we al vechten tegen het water."

Eerder op die dag bezochten de jeugdbestuurders de Hondsbossche Zeewering en het bezoekerscentrum Dijk te Kijk in Petten.

Over Waterwise.nl

Waterbeheer is actueler dan ooit. Op Waterwise.nl ontdekken leerlingen met tv-fragmenten, animaties en spelletjes hoe vies rioolwater weer schoon wordt, waarom onze kelders niet onderlopen terwijl het grootste gedeelte van Nederland onder de zeespiegel ligt en of we nog droog zitten als de zeespiegel stijgt.

Waterwise.nl sluit aan bij de basisstof aardrijkskunde en is daarmee voor leerlingen in heel Nederland relevant. De interactieve lesmethode is een initiatief van de hoogheemraadschappen Delfland en Hollands Noorderkwartier.

Inmiddels werken al negen waterschappen mee aan de site die zij voorzien van regionale input. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl