Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 02 april 2013 Hoge opkomst informatiebijeenkomst Waddenpoort Den Oever

Bijna 200 mensen bezochten woensdagavond 27 maart 2013 de informatieavond in Den Oever. De avond was georganiseerd om de omgeving bij te praten over onze dijkversterkingsplannen en het masterplan 'Waddenpoort Den Oever' van de gemeente Hollands Kroon.

Wij openden de avond met een presentatie (zie www.hhnk.nl) over de stand van zaken van de dijkversterking. Het verleden, de techniek, de vernieuwing van de coupure, de compensatie van het haventerrein en de planning van de werkzaamheden werden behandeld. De vragen uit de zaal naar aanleiding van de presentatie gingen voornamelijk over de plek van de coupure, de inrichting van het haventerrein en hoe de dijk er uit komt te zien. Daarna werd het masterplan toegelicht door de gemeente. Onderdeel van het masterplan is de wens om de coupure naar andere plek te verplaatsen.

Vooral het wel of niet verplaatsen van de coupure bracht veel teweeg bij de aanwezigen. Wij hebben nog eens duidelijk uitgelegd dat het vanuit technisch oogpunt op beide plekken kan. Bij de nieuwe plek is wel meer ruimte en ondervindt de omgeving minder hinder, maar de coupure behouden op de huidige plek is wat ons betreft ook een veilige optie. Ons verhaal werd goed ontvangen en we hebben een aantal goede ideeën gehoord vanuit de zaal.

Wij gaan nu verder met het uitwerken van het voorkeursalternatief richting ontwerp-projectplan. Hierin zullen wij de logistieke inrichting, de compensatie van het haventerrein en het materiaalgebruik verder concreet maken. Wij organiseren, naast de reguliere gesprekken met de omgeving, half mei inloopspreekuren in Den Oever waar uiteraard naast het meedenken ook nog vragen gesteld kunnen worden. Het ontwerp-projectplan gaat vervolgens in 2014 ter inzage. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl