Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 26 maart 2013 Clusius College Heerhugowaard geeft geen krimp

Leerlingen van het Clusius College in Heerhugowaard testten op Wereldwaterdag dijken die uit verschillend materiaal waren opgebouwd en zagen de verschillen tussen zand, klei en steen.

De leerlingen van de derde klas trotseerden vrijdag op uitnodiging van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in het Park van Luna de ijzige wind. Gekleed als voor een gewone schooldag liepen ze over de open vlakte waar de wind vrij spel had en ijs in de emmers stond.

Alsof het niet voelde als tien graden onder nul bouwden ze met de stichting Belevenisonderwijs, docenten en medewerkers van het hoogheemraadschap dijkjes, beproefden hoe water in een begroeide sloot er veel langer over doet om een gemaal te bereiken en zagen hoe de bewoners van een wijk als Stad van de Zon zonder knappe afvoer natte voeten zouden krijgen.

En dat terwijl Nederland vooral bezig was een beetje op temperatuur te blijven. Hulde voor deze bikkels.

In een examen moesten ze als echte waterschapsbestuurders met een beperkte hoeveelheid geld een keuze uit verschillende veiligheidsmaatregelen maken, om hun opleiding tot watermanager succesvol af te ronden. En met succes! (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl