Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 19 maart 2013 Basisscholen centraal tijdens de Dag van de Leerplicht - 21 maart 2013

Op donderdag 21 maart 2013 is het weer zover: de Dag van de Leerplicht 2013. Ook dit jaar wil de ISD Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) er weer een succes van maken en jongeren laten nadenken over het recht op onderwijs en het belang van het behalen van een startkwalificatie. Door het hele land worden op deze dag diverse activiteiten georganiseerd.

Ook de Noordkop doet mee.

Dit jaar gaat de aandacht uit naar leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs. Het is belangrijk om al in dit stadium aandacht te besteden aan het belang van het halen van een diploma of startkwalificatie. Nog niet eerder hebben de acties in onze regio tijdens de Dag van de Leerplicht zich op basisscholen gericht. Dit jaar zullen de leerlingen van de MBO opleiding onderwijsassistent van het ROC Kop van Noord Holland een actieve en leerzame ochtend verzorgen voor de bovenbouw van zes basisscholen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het maken van een rap, het op laten voeren van een toneelstukje, het maken van een poster, het houden van een discussie of het maken van een spel. De leerlingen hebben hiervoor een ochtendvullend programma ontwikkeld. Dit doen de leerlingen in samenwerking met de medewerkers van het Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL), onderdeel van de ISD-KNH in Schagen.

Dit lesprogramma zal gegeven worden op de volgende basisscholen:

De leerlingen krijgen aan het eind van de ochtend een beoordeling op het lesprogramma.

Bestuurslid van de ISD-KNH en Wethouder Hollands Kroon J.S.C. van Dijk is tijdens het lesprogramma op de Tweewegen aanwezig om te benadrukken hoe belangrijk scholing is voor de ontwikkeling en de toekomst van kinderen en jongeren. Na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak, hebben jongeren betere kansen op de arbeidsmarkt.

Landelijke actie van 2013: Talent battle

Landelijk wordt vanwege de Dag van de Leerplicht de talent battle georganiseerd. Jongeren kunnen hun verhaal vertellen door te laten zien waar ze goed in zijn. Een rap, een danceact, een gedicht of een stripverhaal, alles mag, als het maar gaat over talent, toekomst en doorzetten (startkwalificatie behalen).

Op Facebook (http://www.facebook.com/dagvandeleerplicht) wordt de campagne dit jaar vormgegeven. Hier kunnen jongeren tot 21 maart 2013 hun filmpje waarin ze hun talent laten zien uploaden. Deze filmpjes mogen ze zelf maken, maar ook samen met vriendjes of zelfs de hele klas. Uiteindelijk worden de beste talenten beloond met een mooie prijs.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl