Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 01 oktober 2012 Beleidskader en ontwerp Uitvoeringsprogramma Jeugdzorg Noord-Holland vastgesteld

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de voordracht Beleidskader Jeugdzorg (2013-2016) vastgesteld. De uitwerking ervan, het ontwerp Uitvoeringsprogramma 2013, is eveneens vastgesteld.

GS willen in 2013 ruim 105 miljoen euro investeren in de jeugdzorg. Het inspraakproces is gestart. Eind november 2012 stellen GS het definitieve uitvoeringsprogramma vast.

Beleidskader

Elke vier jaar stelt de provincie een Beleidskader Jeugdzorg op. Hierin staan de beleidsvoornemens en de resultaten die de provincie wil behalen tot de invoering van de nieuwe jeugdwet. Speerpunten van het nieuwe beleidskader zijn;

Noord-Holland heeft bij de totstandkoming van dit beleidskader veel partijen betrokken. Reacties van onder andere cliëntenorganisaties, gemeenten, Bureau Jeugdzorg en de jeugdzorginstellingen zijn verwerkt. De definitieve vaststelling van het beleidskader Jeugdzorg door Provinciale Staten is gepland op 19-11-2012.

Uitvoeringsprogramma (UVP)

Dit beleidskader schetst de kaders voor het Uitvoeringsprogramma 2013, dat eind november 2012 door GS moet worden vastgesteld. Een van de uitgangspunten in het Beleidskader is dat kinderen moeten kunnen opgroeien in een (pleeg)gezin of gezinsachtige omgeving. In het Uitvoeringsprogramma wordt dit concreet vertaald in extra mogelijkheden voor onder andere netwerkpleegzorg. Bij deze vorm van pleegzorg kunnen kinderen in een gezin uit hun eigen netwerk (vrienden of familie) terecht.

Om wachtlijsten te voorkomen moet het aanbod van jeugdzorg aansluiten op de vraag. Op grond van een gedegen vraaganalyse heeft Noord-Holland bepaald hoeveel geld in 2013 per jeugdzorginstelling noodzakelijk is om voldoende aanbod te realiseren.

Noord-Holland wil dat er zo min mogelijk wachtlijsten zijn én dat hulpverleners meer tijd krijgen voor de kinderen. Om dit te realiseren stimuleert Noord-Holland de zorgaanbieders en Bureau Jeugdzorg Noord-Holland om werkprocessen efficiënter te maken. Door efficiëntere werkprocessen zijn hulpverleners minder tijd kwijt met administratieve taken en kunnen kinderen sneller in zorg worden genomen.

In het Beleidskader en ook in het UVP is het voorbereiden van de overdracht van jeugdzorg naar gemeenten een belangrijk speerpunt. De provincie wil gemeenten in dit proces ondersteunen door kennis te delen en door, binnen afgesproken kaders, aan gemeenten de ruimte te bieden om te experimenteren waardoor gemeenten zich kunnen voorbereiden op hun nieuwe rol.

Ander belangrijk onderdeel van het Uitvoeringsprogramma is de beleidsinformatie over de jeugdzorg. In 2012 heeft Noord-Holland hard gewerkt aan het verbeteren van de beleidsinformatie. Aankomende periode wil de provincie over tijdige en volledige beleidsinformatie beschikken.

Inspraak Uitvoeringsprogramma

De inspraakperiode voor dit Uitvoeringsprogramma 2013 loopt van 26 september 2012 tot 25 oktober 2012 . Wilt u reageren op het ontwerp-Uitvoeringsprogramma, dan kan dat. Uw reactie ontvangt de provincie graag voor 25 oktober 2012 via onderstaande adressen:

Per brief:
Provincie Noord-Holland
College van Gedeputeerde Staten
Directie Beleid, Sector Jeugd, Zorg en Welzijn
Postbus 3007
2001 DA Haarlem

Per mail:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aurelia Orlowski via (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl