Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 13 juli 2012 Gemeente Den Helder zoekt organisaties die extra handen kunnen gebruiken

Tientallen maatschappelijke organisaties in de stad ontvingen vorige week een brief van de gemeente in de bus. Met de vraag: veel inwoners met een uitkering zijn op zoek naar werkritme, kunt u nog wat handen gebruiken?

Wethouder Kees Visser van Sociale Zaken: "In Den Helder ontvangen meer dan 1600 bewoners een uitkering van de gemeente. Velen willen graag volledig of gedeeltelijk weer aan de slag. Het ontbreekt ze echter aan werkritme en ervaring om snel in aanmerking te komen voor een betaalde baan. Vrijwilligerswerk kan ze dat eerste duwtje in die richting geven."

Handjes nodig?

De gemeente is op zoek naar organisaties die nog wat extra handen kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld voor klusjes die altijd blijven liggen, om piekdruktes op te vangen op bepaalde dagen, of voor structureel een paar uur per dag.

Wethouder Visser: "Als gemeente willen we vraag en aanbod graag met elkaar in contact brengen. Dat doen we al via de Vrijwilligerscentrale, maar nu ook via deze weg. We hebben het afgelopen jaar tijd gestoken in het opnieuw leren kennen van onze cliënten en hebben nu een goed beeld van wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Zodat we ze beter op weg kunnen helpen naar een activiteit, opleiding of een baan. En we beter kunnen aansluiten op de wensen van bedrijven en organisaties.

Aan alle aangeschreven organisaties wil ik zeggen: Neem binnenkort eens contact met ons op en vertel ons wat u nodig heeft. Dan gaan wij op zoek naar een geschikte match. U krijgt dan de handen die u zoekt, en u helpt een medebewoner van onze stad aan een eerste stap in een nieuwe richting." (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl