Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 16 mei 2012 Eerste Veteranenbijeenkomst Hollands Kroon op zaterdag 23 juni 2012

Op zaterdag 23 juni 2012 organiseert gemeente Hollands Kroon voor het eerst een lokale veteranenbijeenkomst. In de voormalige gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer werden de 'eigen' veteranen al sinds enkele jaren tijdens een lokale bijeenkomst in het zonnetje gezet. Hollands Kroon zet deze traditie voort.

In 2006 heeft de Nederlandse regering de Veteranendag aangemerkt als nationaal evenement. We staan dan stil bij de inzet van onze Nederlandse militairen overal ter wereld. Zowel in het verleden, als bij recente vredesoperaties. Het is het jaarlijkse nationale evenement, in opdracht van de regering, waarmee we alle ruim 100.000 veteranen bedanken voor hun inzet. Dat doen we niet alleen tijdens de Nationale Veteranendag op 30 juni aanstaande in Den Haag, zo'n 300 Nederlandse gemeenten eren in deze periode ook hun 'eigen' veteranen. Ook het gemeentebestuur van Hollands Kroon wil haar waardering voor de veteranen tot uitdrukking brengen tijdens een lokale Veteranenbijeenkomst.

Daarom organiseert de gemeente Hollands Kroon dit jaar voor het eerst een bijeenkomst voor veteranen woonachtig in onze gemeente op zaterdag 23 juni 2012. Het Veteraneninstituut heeft ons laten weten dat er in Hollands Kroon 510 veteranen wonen. Alle veteranen ontvangen binnenkort per brief een uitnodiging. Tijdens de eerst bijeenkomst staat vooral het informeel samenzijn en kennismaking met elkaar centraal.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl