Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 16 mei 2012 Nieuwe oevers Noordhollandsch Kanaal in Zijpe en Den Helder

De provincie Noord-Holland vernieuwt ruim vijf kilometer houten beschoeiingen in het Noordhollandsch Kanaal tussen Zijpe en Den Helder.

De huidige oeverconstructie is op bepaalde plaatsen aan vervanging toe. De werkzaamheden vinden plaats in de directe omgeving van de Burgervlotbrug en de Vlotbrug 't Zand (Zijpe) en de Kooybrug (Den Helder). De houten beschoeiingen worden vervangen door stalen damwanden. Een beschoeiing beschermt de oever tegen afkalven. De provincie legt daarnaast bij de oevers in Den Helder en Burgervlotburg natuurvriendelijke oevers met rietvegetatie aan.

De werkzaamheden starten op 21 mei 2012 bij de Kooybrug in Den Helder en daarna vanaf half juni bij de Vlotbrug 't Zand. Half juli wordt begonnen bij de Burgervlotbrug. Op alle drie de locaties wordt tot en met eind december 2012 gewerkt.

Kortdurende stremmingen

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het water. De recreatievaart kan ongehinderd passeren. Voor de binnenvaart kan soms sprake zijn van kortdurende stremmingen vanwege de aanvoer van materialen.

Vragen?

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800 - 0200 600 (gratis). Kijk voor uitgebreide informatie over het vernieuwen van de oevers op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl