Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 20 maart 2012 Den Helder dreigt 1,8 miljoen mis te lopen door invoering Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG)

Den Helder is één van de 40 gemeenten die minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in een brief vraagt om structurele maatregelen te treffen tegen grote kortingen op hun Algemene Uitkering. Dit als gevolg van de invoering van de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG). In het somberste scenario, als drie van de vier categorieën inderdaad vervallen, namelijk de wooneenheden, de recreatiewoningen en de bijzondere woongebouwen, loopt Den Helder 1,8 miljoen euro mis aan algemene uitkering.

Den Helder wordt vooral getroffen omdat de stad naast recreatiewoningen ook veel bijzondere woongebieden heeft. Dat zijn gebouwen met 'institutionele huishoudens' als bijvoorbeeld die van 's Heeren Loo, verzorgings- en verpleeghuizen en begeleid wonen projecten. Reden voor de samenwerkende gemeenten om de minister te verzoeken gezamenlijk naar een passende oplossing te zoeken. Onbedoelde en niet aanvaardbare onevenredige herverdeeleffecten moeten daarmee worden uitgesloten.

CBS

In september 2011 heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) alle Nederlandse gemeenten gewezen op de gevolgen van de invoering van de BAG voor de vaststelling van de gemeentelijke woningvoorraad. De wijziging in de registratie leidt voor de getroffen gemeenten met ingang van het begrotingsjaar 2013 tot een veel kleinere woningvoorraad zonder dat er in de feitelijke situatie iets verandert. Gemeenten die het meest getroffen worden zijn studentensteden, recreatiegemeenten en plaatsen met grote instellingen of kazernes op hun grondgebied. Er zijn ook gemeenten die door een combinatie van deze factoren getroffen worden.

Deelnemende gemeenten zijn: Aa en Hunze, Assen, Barneveld, Bergen (Noord Holland), Coevorden, De Marne, Delft, Den Helder, Dirksland, Elburg, Ermelo, Gaasterlân-Sleat, Goedereede, Groesbeek, Groningen, Haaren, Harderwijk, Horst aan de Maas, Maastricht, Middelharnis, Noordenveld, Noordwijk, Nunspeet, Oirschot, Oldebroek, Ommen, Oostflakkee, Putten, Tynaarlo, Utrechtse Heuvelrug, Vaals, Venray, Vlagtwedde, Vught, Wageningen, Westerveld, Westvoorne, Wijdemeren, Zeist, Zijpe. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl