Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 april 2010 Bespreking Eindrapport "Bestuurskrachtonderzoek gemeente Zijpe en regio" (Rapport Berenschot)

Maandagavond 19 april 2010 was gedeputeerde Bart Heller in het gemeentehuis van Zijpe aanwezig om met de politieke partijen te praten over het eindrapport "bestuurskrachtonderzoek", uitgevoerd door bureau Berenschot.

Annemieke van Brunschot, leider van het onderzoeksteam gaf in eerste instantie even kort weer hoe het bureau te werk was gegaan. Daarna konden er vragen worden gesteld. Vooral de PvdA, BKV en VVD hadden vele kritische vragen, waar door de onderzoeker geen duidelijke antwoorden op werd gegeven.

Volgens sommige raadsleden staan er aannames in het rapport die niet goed zijn onderbouwd of gewoon niet kloppen. Verder bleek dat door tijdgebrek er met sommige geïnterviewden erg kort was gesproken. Ook ontbraken er gespreksverslagen met de geïnterviewden. Dat laatste werd door Annemieke van Brunschot betreurd.

Ondanks dat gaf de onderzoeker aan dat zij volledig achter de door haar team uitgebrachte adviezen en aanbevelingen staat. Ook de gedeputeerde stelde zich volledig achter het rapport.

Wethouder Ben Blonk en de raadsleden Hans Kröger, Piet Marees en Arie Derksen hadden geen goed woord over voor de conclusies. Zaken waar een gemeente relatief gezien weinig invloed op kan uitoefenen zijn onevenredig zwaar aangezet als onvoldoende. Denk daarbij aan kustbeleid en de vestigingsplaats voor de nieuwe onderzoeksreactie Pallas. Andere onderwerpen (waaronder regionale zaken) die zeer voortvarend zijn opgepakt worden afgedaan met een melding dat dit voor een twee jaar nog wel is te behappen voor de Zijpe, maar daarna echter niet meer.

Volgens de onderzoeker richt de gemeente Zijpe zich teveel op de kernen in de gemeente en heeft de gemeente minder aandacht voor de regio. Deze opmerkingen in het rapport worden echter niet voorzien van een deugdelijke onderbouwing.

Eindconclusie is dat de gemeente Zijpe de uitkomsten niet deelt met Berenschot en gedeputeerde Heller.

Op dinsdag 27 april 2010 wordt het rapport besproken in de raadsvergadering en neemt de raad een formeel standpunt in. Het rapport is te vinden op www.zijpe.nl (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl