Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 april 2010 AED cursussen in Schagen van start gegaan

Zaterdag 17 april heeft de eerste AED-cursus voor beginners plaatsgevonden. Wethouder Hans Heddes van de gemeente Schagen gaf de aftrap en deed zelf mee. Alle deelnemers hebben de cursus als leuk en zinvol ervaren. Er werd een goede voorlichting gegeven door de docenten van het Rode Kruis Schagen en vervolgens kon men zelf gaan oefenen met een pop en een trainings-AED.

Iedereen die geslaagd is voor de cursus heeft een certificaat gekregen en kon zich meteen laten inschrijven als AED-vrijwilliger op www.burgeraed.nl. Komt er via 112 een melding van een hartstilstand binnen, dan krijgen de vrijwilligers die het dichtst in de buurt van het slachtoffer zijn een oproep om zo snel mogelijk naar het slachtoffer te gaan voor reanimeren en/of de AED in te zetten. † De eerste 19 cursisten hebben nu hun certificaat. Wij willen hen hiermee van harte feliciteren! Maar ook willen wij hiermee iedereen bedanken die al eerder een certificaat heeft gehaald en zich heeft geregistreerd op www.burgeraed.nl.

U kunt zich trouwens nog opgeven voor de cursus op 24 april 2010 in de middag. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Graag wel snel, uiterlijk donderdag 23 april tot 12.00 uur horen wij graag van u.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het AED project en/of wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Dan kunt u contact opnemen met Anne Vrieze bij de gemeente Schagen via telefoonnummer 0224-210538. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl