Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 april 2010 Besluit provinciaal voorkeursrecht Wieringerrandmeer permanent ter inzage

Provinciale Staten hebben op 16 november 2009 besloten voor het plangebied Wieringerrandmeer een provinciaal voorkeursrecht te vestigen. Door dit besluit verkrijgt de provincie het eerste recht om percelen over te nemen die in het plangebied te koop worden aangeboden. Het voorkeursrecht lag eerder bij de twee gemeenten (Wieringen en Wieringermeer).

Sinds 2004 werkt de provincie samen met de gemeenten Wieringen en Wieringermeer en de private partner Lago Wirense aan de realisatie van het Wieringerrandmeer.

Op 20 april 2009 hebben Provinciale Staten besloten voor het gebied een inpassingsplan op te stellen. Dit betekent dat de provincie de verantwoordelijkheid voor de vaststelling van het planologisch kader voor de gewenste ruimtelijke inrichting van het plangebied van de gemeenten Wieringen en Wieringermeer overneemt. Er komt nu één integraal inpassingsplan dat zich uitstrekt over het grondgebied van de beide gemeenten.

De stukken liggen ter visie zo lang het voorkeursrecht duurt.

Inhoudelijke informatie kunt u inwinnen bij de heer F.W. den Boef van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer: 023-514 4122.

De documenten kunt u ook vinden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl