Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 december 2009 2008 bewogen jaar voor Veiligheidshuis Den Helder

Het jaar 2008 is voor Veiligheidshuis Den Helder een druk en veelbewogen jaar geweest. Dit was het jaar waarin de ketenbeheerder gemeente vertrok en het moeilijk bleek een opvolger te vinden om een strakke regie te voeren.

Natuurlijk zijn er wel resultaten geboekt! Zo zijn er minder overlastmeldingen in Nieuw Den Helder Oost en is voor 51 risicojongeren een geschikte aanpak van de problematiek ontwikkeld. In 2008 is ook het recidive van Antilliaanse veelplegers die in een behandeltraject van het Veiligheidhuis zitten met meer dan 60% afgenomen. Deze en meer feiten zijn te lezen in het jaarverslag 2008 dat het Veiligheidshuis heeft uitgebracht.

In het Veiligheidshuis wordt geprobeerd om, door middel van samenwerking tussen verschillende organisaties op het gebied van veiligheid en zorg, risicogroepen zo snel mogelijk weer op het rechte pad te brengen. De activiteiten van het Veiligheidshuis zijn in eerste instantie gericht op het vergroten van de sociale veiligheid in Den Helder. Sociale veiligheid kan objectief gemeten worden (cijfermateriaal en feiten) maar heeft ook een subjectieve kant (onveiligheidsgevoelens).

Belangrijkst aandachtspunt van het Veiligheidshuis den Helder is de aanpak van de problematiek van een grote groep Antillianen. Het gaat om een groep kansarme bewoners van Antilliaanse of Arubaanse afkomst in Den Helder, die problemen hebben op het gebied van sociale, materiele, geestelijke en/of lichamelijke zaken en niet die persoonlijke aanpak krijgen die nodig is om de problematiek aan te pakken. Door de gerichte en gezamenlijke aanpak komen steeds minder Antilliaanse jongeren in de problemen.

Naast de Antilianenproblematiek richt het Veiligheidshuis Den Helder zich ook op risicojongeren en hun gezinnen, meer- en (verslaafde) veelplegers, daders van huiselijk gewel d of eergerelateerd geweld, nazorg voor ex-gedetineerden, jeugdige delinquenten en slachtoffers van misdrijven. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl