Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 18 november 2009 Open Dag brandweer Niedorp groot succes

Met sirenes en blauwe zwaailichten arriveerde de nieuwe tankautospuit onder begeleiding van de andere brandweervoertuigen in Niedorp bij de brandweerkazerne. De burgemeester sprak de wens uit dat deze brandweerauto voor de burgers van Niedorp niet vaak in actie hoeft te komen.

Na haar speech kwam brandweercommandant Dekker aan het woord. Hij sprak zijn waardering uit voor de goede zorg van het materiaal door de vrijwilligers binnen brandweer Niedorp. De materiaalcommissie dankte hij met een bloemetje voor de inzet.

Open Dag Daarna was het de beurt aan de inwoners van Niedorp met de Open Dag. Zeker 500 belangstellenden meldden zich voor een gevarieerd programma. Voor de kinderen waren er spuitactiviteiten, een rondrit met een brandweerauto of een lift met de hoogwerker tot maar liefst 25 meter hoogte. Verder waren er demonstraties van het bevrijden van beknelde personen in autos, van de effecten van een vlam in de pan en kon men zelfs een beginnend brandje blussen met een zogenaamde koolzuursneeuwblusser.

Elke tiende bezoeker kreeg bij de preventie voorlichtingsstand een rookmelder. Daarnaast raadden ruim tachtig kinderen naar de inhoud van een watertank. Julien van de Meulen uit Schagerbrug zat het dichtst bij de uitslag van 715 liter. Hij won een pakket bouwstenen. Shalayra Schuyt uit t Veld ontvang de tweede prijs: een pop. Melchior Ladee uit Winkel haalde de derde prijs binnen, een DVD. (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl