Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 11 september 2009 Wieringen sluit zich aan bij Oost-variant

De gemeenteraad van Wieringen sluit zich aan bij het fusieplan van Niedorp, Wieringermeer en Anna Paulowna, dat voorziet in 1 januari 2012 als officiële startdatum van de nieuw te vormen gemeente.

Wieringen geldt voor de drie andere gemeenten direct als volwaardige partner en wordt zowel politiek als bestuurlijk volledig betrokken bij de voorbereidingen.

De politieke regiegroep van de fusiegemeenten, die woensdag 9 september bijeen was, besloot een werknaam te gaan hanteren voor de nieuw te vormen gemeente. Die naam wordt Amstelmeer.

Het fusietraject gaat van start op 29 september als de vier gemeenten het zo genoemde Arhi-1besluit nemen. In dit besluit wordt het voornemen tot en de motivatie voor de fusie uiteen gezet. Op dit besluit kunnen gedurende acht weken belanghebbenden zienswijzen indienen. Het streven is hierna op zo kort mogelijke termijn het definitieve Arhi-2 besluit te nemen. (Bron: Gemeente Wieringen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl