Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 11 september 2009 Rampoefening FloodEx, grote pompoperatie in Den Oever op 14 september 2009

Rampoefening FloodEx: Heel West-Nederland is overstroomd, honderden binnen- en buitenlandse hulpverleners zetten een massale reddingsactie op. Dat is het scenario van de rampoefening FloodEx die deze maand in Noord-Holland Noord wordt gehouden.

Maandag 14 september 2009 begint Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier al aan de oefening met een grote pompoperatie in Den Oever. Voor de pers is er gelegenheid om een kijkje te nemen en vragen te stellen over FloodEx.

De pompoperatie in Den Oever vormt de opmaat tot een van de grootste veldoefeningen die ooit in Nederland zijn gehouden, op woensdag 23 en donderdag 24 september.† De rampoefening telt op elke oefendag zo'n achthonderd deelnemers.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier start maandag met de bouw van een pontoneiland waar twee calamiteitenpompen op komen te staan. Het betreft de krachtigste pompen die in de waterschapswereld inzetbaar zijn. De pompen kunnen elk 6500 kubieke meter water (de inhoud van meer dan twee Olympische zwembaden) per uur verplaatsen. Ze worden in het oefenscenario ingezet om de fictief ondergelopen Wieringermeer droog te pompen.

De locatie van de pompoperatie is de Sluiskolkkade in Den Oever. Om 14.00 uur wordt er een persmoment gehouden. Op dat moment zijn de opbouwactiviteiten in volle gang (tientallen medewerkers zijn in de weer met pompen en slangen). Er is zowel gelegenheid om vragen te stellen over de pompoperatie van het hoogheemraadschap als over de grote veldoefening op 23 en 24 september.

Aanwezig zijn:

(Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl