Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 02 september 2009 Henny Huisman huldigt helden namens de provincie Noord-Holland

Henny Huisman ontmoet vanaf oktober 2009 de grootste helden van Noord-Holland. Hij doet dat in het televisieprogramma Noord-Hollandse Helden dat mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie.

Wie die Noord-Hollandse Helden zijn, is nu nog niet duidelijk. Iemand die een peuter uit de sloot redt misschien of de vrijwilliger die zich al jarenlang belangeloos inzet voor een goed doel? Of de uitvinder met dat energiebesparende idee? Iedereen kan zijn held melden op www.noordhollandsehelden.nl. Misschien staat Henny dan in oktober wel bij uw held op de stoep.

De Noord-Hollandse helden die al zijn genomineerd zijn net zo divers als de provincie zelf. Neem Berry Holtslag die een reizend uitgaanscentrum voor mensen met een ernstig meervoudige handicap opzette. Of Aziza Oumoussi die 7 jaar lang zelf op straat leefde en nu opkomt voor dakloze jongeren. Maar ook Jans Stroeve, die zich ontfermt over zwerfkatten en door de jaren heen al meer dan 20.000 katten van de straat heeft gehaald en Truus Jansen, die de Kinderkledingbank heeft opgezet, staan op de site www.noordhollandsehelden.nl.

De provincie op televisie

Om het werk van provincie meer onder de aandacht te brengen, maakt Noord-Holland televisieprogramma's mogelijk waarin verschillende taken van de provincie in de spotlights staan. Met het programma Noord-Hollandse Helden wil de provincie mensen in het zonnetje zetten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het verbeteren van de provincie. Bijvoorbeeld op het gebied van cultuur, veiligheid, welzijn, jeugdzorg, vrijwilligerswerk, duurzaamheid of natuurbeheer.

Allemaal gebieden waarop ook de provincie actief is om zo te zorgen dat het goed toeven is in Noord-Holland. De provincie kan dit niet alleen en is daarom op zoek naar helden die hebben bijgedragen om deze doelen te bereiken. Vrijwilligers in de ouderenzorg, maar ook ondernemers die een belangrijke bijdrage leveren aan de werkgelegenheid of sporthelden die als voorbeeld dienen voor de jeugd. Ze maken allemaal kans op de titel: de held van Noord-Holland.

Veel Noord-Hollandse helden leven in anonimiteit, terwijl ze het juist verdienen om in het zonnetje te worden gezet. De provincie wil met dit programma haar waardering voor deze helden laten blijken en het publiek kennis laten maken met haar werk.

Meld uw held

Nomineer uw held op www.noordhollandsehelden.nl. Voorwaarde is dat het een 'levende' held is die in Noord-Holland woont. Vanaf 5 oktober 2009 zullen in het televisieprogramma Noord-Hollandse Helden op TV Noord-Holland in een reeks van 8 afleveringen de helden met de meeste stemmen worden geportretteerd. Ook wordt aandacht besteed aan historische helden van Noord-Holland. Kijkers kunnen stemmen op hun favoriet. Tijdens de finale op 30 november 2009 wordt bekend wie de prestigieuze titel 'Held van Noord-Holland' krijgt. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl