Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 02 september 2009 Gratis pendelbus Anna Paulowna naar informatiebijeenkomst gemeentelijke fusie op donderdag 10 september 2009

Op donderdag 10 september 2009 houdt de gemeente Anna Paulowna een voorlichtingsavond over de gemeentelijke herindeling. Deze vindt plaats in De Ontmoeting in Anna Paulowna.

Inwoners kunnen gebruik maken van een gratis pendeldienst. Vanaf 19.15 uur staan er bussen klaar in Breezand, Van Ewijcksluis, Wieringerwaard en Nieuwesluis om inwoners naar De Ontmoeting te brengen en na afloop weer naar huis.

U kunt zich hiervoor opgeven door een e-mail te sturen naar U kunt ook bellen:† (0223) 53 61 00. U krijgt dan een bevestiging met de exacte vertreklocatie. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Informatie- en gespreksavond over voorgenomen fusie Anna Paulowna

Onder de noemer 'Oost, West? Oost Best!' wordt op donderdag 10 september een informatieve bijeenkomst gehouden over de gemeentelijke herindeling. Zoals inmiddels bekend werkt de gemeente Anna Paulowna aan een voorgenomen fusie met omliggende gemeenten. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een samenvoeging van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringermeer en wellicht ook Wieringen, de zogeheten 'Oost Variant'.

De raadsleden en het gemeentebestuur hebben al het nodige huiswerk gedaan en op democratische wijze beslissingen genomen.

Dat heeft de Polderbode al in ruime mate gepubliceerd. Maar men wil ook graag weten wat de inwoners er van vinden en of er ideeën zijn waarmee rekening moet worden houden in de voorbereidingen.

Misschien zijn er wel zaken over het hoofd gezien of hebben mensen behoefte hun mening te geven over de plannen die er nu liggen.

De Ontmoeting

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 september 2009 en staat helemaal in het teken van de komende fusie. Plaats van handeling is het nieuwe gebouw De Ontmoeting aan De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. Raadsleden en college van B&W zijn aanwezig om diverse thema's toe te lichten en met het publiek van gedachten te wisselen. Na een algemene inleiding van de burgemeester volgen vier themasessies die respectievelijk gaan over Ruimtelijke kwaliteit, Wonen en welzijn, Economie, werkgelegenheid, toerisme en recreatie en Gemeente en gemeenschap. Elke bezoeker kan twee van de vier themasessies bezoeken.

Programma

De zaal gaat open om 19.30 uur voor ontvangst met koffie. Om precies 20.00 uur begint de bijeenkomst met een inleiding van burgemeester Hans van den Doel. Daarna volgen de verschillende presentaties. De avond wordt om 21.30 uur afgesloten met een vragenrondje. Alle relevante bevindingen en reacties worden de volgende dag op de website van de gemeente gepubliceerd. Ook is er dan de gelegenheid een enquête in te vullen. Opmerkingen worden meegewogen in het vervolg van het fusieproces.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl