Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 01 september 2009 Internationale rampenoefening bij Amstelmeer en Den Oever op 23 en 24 september 2009

Pompen of verzuipen. Dat is het thema van het Noordkop-deel van de internationale rampenoefening Floodex op 23 en 24 september 2009.

In deze regio wordt het onderdeel wegpompen van water geoefend. Dat gaat gebeuren bij het Amstelmeer en bij Den Oever. De hulpverleners die aan Floodex deelnemen moeten op die twee plekken in Wieringen en bij gemaal de Vier Noorderkoggen bij Wervershoof de hand aan de pomp slaan om de waterwolf te weerstaan. De zeer grootschalige rampenoefening gaat er van uit dat een uitzonderlijk zware noordwester storm de waterstanden tot grote hoogte opstuwt.

In de Noordkop breken volgens het scenario dijken door en ontstaat een situatie die rampzalig kan uitpakken. In andere delen van de provincie wordt het redden van slachtoffers geoefend.

Veel hulpverleners zijn zich al aan het voorbereiden op Floodex. Om het verrassingseffect er in te houden wil H. Katstra van de Veiligheidsregio er daarom niet veel over zeggen. Pompen worden over nog niet ondergelopen weggetjes naar hun locatie gedirigeerd. In het water worden pontons met daken gelegd zodat het lijkt alsof huizen onder water staan. Het feit dat zes helikopers en tientallen vaar- en voertuigen worden ingezet toont aan dat het redelijk spectaculair wordt. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl