Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 18 augustus 2009 Zeilbrik Morgenster eerste in Tall Ships' Races Baltic

ST. PETERSBURG - De Morgenster uit Den Helder is als eerste A-klasse zeilvaartuig over de streep gekomen bij het eerste Tall Ship Race tussen Gdynia in Polen en St. Petersburg in Rusland. Een 445 mijl lange zeilrace dwars door de Baltische Zee.

De door de Sail Training International (STI) organisatie gehouden zeilwedstrijd ging op 5 juli van start en duurde in totaal zes dagen. De prijzen werden in St. Petersburg aan de winnaars in de verschillende klassen uitgereikt door de Russische premier Vladimir Poetin. De 48 meter lange zeilbrik, die vorig jaar in Museumhaven Willemsoord in Den Helder is afgebouwd en getuigd, wordt gevaren door een bemanning van tien koppen, aangevuld met trainees. Maximaal kunnen 36 trainees meevaren.

Na het bezoek aan St. Petersburg is de Morgenster naar Helsinki in Finland gezeild en vervolgens via Marihamm op de Aland eilanden naar de Finse haven Turku. Vanuit deze stad is het tweede deel van de Tall Ship Race naar Klaipeda in Litouwen van start gaan. Na deze zeilwedstrijd zullen nog enkele tochten naar diverse havens worden gemaakt. Naar verwachting keert de Morgenster na het zeilseizoen weer terug naar haar thuishaven Den Helder om daar te overwinteren en dagtochten voor bedrijven en organisaties te gaan maken. Met zo'n dagtocht kunnen maximaal 90 passagiers mee. Boekingen worden verzorgd door de Frisian Sailing Company in Lemmer. (Bron: Stichting Nautische Monumenten Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl