Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 juli 2009 Voorlichtingsfilm doorbreekt taboes - Toekomst in eigen Hand

Voor het project ‘Toekomst in eigen Hand’ vertelt Jamila Taqatqa over haar gevoelens bij de beperking van haar dochter. Cultureel antropoloog Hoffer gaat in op het overbruggen van culturele afstanden. Met hen zijn twee voorlichtingsfilmpjes gemaakt over migrantenkinderen met een beperking.

Foto: Jos van Galen

Veel gehandicapte kinderen uit traditionele Turks- en Marokkaans-Nederlandse gezinnen in Noord-Holland worden vanwege gewoonte, schaamte en gebrek aan informatie thuis gehouden. En de instanties blijken deze families niet altijd even goed te bereiken. Een situatie waarvan het kind met de functiebeperking de dupe is. Het project 'Toekomst in eigen Hand' wil daar iets aan doen en maakte twee voorlichtingsfilms. De provincie Noord-Holland kende een subsidie toe.

Films op DVD verschenen

Tijdens een aantal bijeenkomsten in Noord-Holland zijn de filmpjes (9 en 12 minuten) vertoond aan Marokkaans-Nederlandse en Turks-Nederlandse zelforganisaties en aan professionals uit de zorg- en hulpverlening. Op veler verzoek zijn de filmpjes nu te koop op één DVD en te zien op de website www.toekomstineigenhand.nl.

Verschillende partijen

In de films komen verschillende partijen aan het woord. Zo worden diverse kanten en aspecten van het probleem belicht. In ‘Kind met beperking in een moslimgezin’ een migrantenvrouw, haar zoon en imam Uygun. In het tweede filmpje ‘Cultureel antropoloog over omgang met cliënten’ een deskundige op het gebied van interculturele communicatie, dr. Cor Hoffer. De eerste film is er in een Arabische én in een Turkse versie, beide met Nederlandse ondertiteling. De tweede film is in het Nederlands.

Bekijken of meteen bestellen?

Op www.toekomstineigenhand.nl kunt u de filmpjes bekijken en de DVD bestellen. De DVD kost € 12 exclusief verzendkosten.

'Toekomst in eigen Hand'

Op de website www.toekomstineigenhand.nl kunt u meer achtergronden vinden over het project, het daaraan verbonden onderzoek en de resultaten. 'Toekomst in eigen Hand' is een samenwerkingsproject van ProFor, PRIMO nh en MEE Noordwest-Holland en is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl