Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 juli 2009 Informatieavond second opinion windturbinepark Jan van Kempen op 26 augustus 2009

Woensdag 26 augustus 2009 organiseert de gemeente Zijpe een informatieavond over de second opinion wat betreft het windturbinepark Jan van Kempen, in het gemeentehuis van Schagerbrug, vanaf 19:30 uur.

Er zijn plannen om een windturbinepark met 3 turbines op te richten parallel aan het Noord-Hollands Kanaal (oostzijde), ten zuiden van Burgervlotbrug. Dit windturbinepark, genaamd "Jan van Kempen", dient ter vervanging van het bestaande windturbinepark aldaar (15 turbines, waarvan nog 9 aanwezig) en de vergunde, maar nog niet gerealiseerde, turbine aan de Grote Sloot 29.

Onlangs is een second opinion uitgevoerd ten aanzien van de akoestische aspecten. De resultaten van deze second opinion wil de gemeente Zijpe graag tijdens de informatieavond met u delen.

De agenda van deze informatieavond ziet er als volgt uit:

De gemeente Zijpe merkt nadrukkelijk op dat de avond uitsluitend zal gaan over de second opinion en dat het hier specifiek om de technische / geluidsaspecten gaat van het verhaal. Op de lopende handhavings- en bouwdossiers wordt niet ingegaan. Ook staan de uitgangspunten van het windbeleid hier niet ter discussie. Het betreft een informerende avond en geen discussieavond.

De rapporten kunt u vinden op www.zijpe.nl (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl