Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 09 juli 2009 Oproep KvK aan Provinciale statenleden: verzilver de kansen van Noordwest-Holland

Door leden van de Provinciale Statencommissies WAMEN en ROG is aan het bedrijfsleven gevraagd de regio en haar kansen nader te specificeren. Het bedrijfsleven ontwikkelde hiervoor de notitie 'Dynamiek in Noordwest-Holland' waarin de regio en haar ambities zijn beschreven en waarin wordt aangegeven hoe statenleden kunnen helpen bij het verwezenlijken van de kansen voor de regio. Het bedrijfsleven neemt haar rol en is bereid te investeren in de regio. De economische potentie van Noordwest-Holland vraagt ook om ondersteunend beleid en acties, die de regionale kansen nog eens vergroten. Het bedrijfsleven dringt er bij de bestuurders dan ook op aan: 'maak de juiste keuzes op grond van de perceptie geschetst in bovengenoemde notitie 'Dynamiek in Noordwest-Holland'.

Een belangrijke en onmisbare rol voor de statenleden! Zij kunnen het bedrijfsleven helpen om de regio provinciaal en nationaal op de kaart te zetten als dynamische regio; zij kunnen werken aan een gerichte lobby voor het versterken van de regio en er voor zorgen dat er een goede borging is van de regionale krachten en kansen in provinciaal beleid, zoals de structuurvisie.

Belangrijk is dat de regio Noordwest-Holland de beleidsaandacht krijgt en beslissingen worden genomen die recht doen aan haar potentie en behoefte aan economische groei. Het economische profiel van NW-Holland is vergelijkbaar met het profiel van de provincies Friesland en Drenthe samen. De regio kent in totaal circa 307.000 banen en er staan 80.000 bedrijven geregistreerd. Een sterk economisch profiel met sterke sectoren in agribusiness, vrijetijdsindustrie, duurzaamheidscluster, maakindustrie en bouwsector. Noordwest-Holland verdient een passend, ambitiegericht beleid!

Het bedrijfsleven heeft met de notitie Dynamiek in Noordwest-Holland de potentie van de regio en de benodigde provinciale acties samengevat. Daarnaast wil zij de statenleden verder faciliteren door vervolgafspraken waarin kennis wordt gedeeld over de voortgang van de regiovisie en andere belangrijke kansrijke speerpunten. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl