Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 juni 2009 Wierings Beraad: Nu de tijd voor Het Andere Wieringerrandmeer

Het Wierings Beraad heeft deze week een breed gedragen zienswijze op de MER Wieringerrandmeer bezorgd bij de provincie Noord-Holland. Daarin wordt wederom gepleit voor het meenemen van het eigen alternatief (‘Het Andere Wieringerrandmeer’) in de MER-procedure. Naast de natuurorganisaties behoort ook LTO Noord tot de ondertekenaars, omdat in het alternatieve plan veel minder boeren weg hoeven.

Maximaal 750 woningen, weinig risico’s

De deelnemers aan het Wierings Beraad zijn van mening dat Het Andere Wieringerrandmeer in alle opzichten een welkom alternatief is, helemaal in deze tijd van economische teruggang en dalende huizenmarkt. Wierings Beraad heeft het plan op eigen kosten laten doorrekenen door een gerenommeerd bureau. Met maximaal 750 woningen in diverse prijsklassen en een overheidsbijdrage van ca. 80 miljoen euro is het plan te realiseren. Belangrijk verschil met het huidige plan: de risico’s op overschrijding zijn nihil.

In alle ‘kleuren’ een betere score Het Andere Wieringerrandmeer scoort in alle kleuren beter dan het huidige plan:

Meest Milieuvriendelijk Alternatief

Wierings Beraad gaat actief lobbyen om Het Andere Wieringerrandmeer in de MER-procedure mee te nemen als Meest Milieuvriendelijk Alternatief (MMA). Het MMA dat door de provincie wordt aangedragen, bevat slechts een paar plussen en minnen. De hoop is onder meer gevestigd op de Commissie voor de MER, waar een afschrift van de zienswijze naartoe is gestuurd. Ook de gemeenten Wieringen en Wieringermeer hebben de zienswijze ontvangen.

Kijk op www.landschapszorg.nl voor meer informatie.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl